Home

Nieuws

Concertagenda

Festivals

Band van de Maand

Top 5

Recensies

Contact

 
Wie? Prince
Waar? Werchter Boutique
Wanneer? 10 juli 2010
Wat vonden we ervan?
Eindelijk weer eens wat anders dan voetbal! Prince is in België! Een paar jaar geleden togen we naar London voor zijn concerten in de O2. Nu is zijne koninklijke hoogheid dichter bij huis. Hoewel we de geniale zanger-songwriter-multi-instrumentalist-danser-producer liever in een kleine zaal zien dan op een groot festivalterrein, wagen we het erop. Prince verkeert altijd in topvorm, zelfs op een slechte avond. Net op het moment dat de regen met bakken uit de hemel valt, zet de kleine Amerikaan Purple Rain in. Na afloop van het optreden constateren we dat de virtuositeit van Prince inderdaad beter tot zijn recht komt in (juist ja) een zaal dan op een weiland. Na afloop van het concert schijnt hij nog een optreden in een kleine zaal ergens in België te hebben gegeven. Shockrock was er helaas niet bij! Maar we kunnen garanderen dat het dak er zeker af is gegaan!
 
 
In een paar woorden:
Nothing Compares To Prince!
 
 
Wie? Wolfbanes
Waar? Genk Live Genk
Wanneer? 27 juni 2010
Wat vonden we ervan?
Wie de Wolfbanes zegt, denkt natuurlijk meteen aan die ene grote hit As The Bottle Runs Dry. Natuurlijk scoorde de Lierse band nog meer hits, maar deze is voor eeuwig in onze hoofden gegrift. Waarschijnlijk omdat het zo'n fijne meezinger is. Ook als je dronken bent! Dat vindt ook het publiek in Genk, want bij het horen van de eerste tonen van The Bottle Runs Dry gaan de remmen los en wordt er gezwierd, gezwaaid, gezongen en gedanst. De sympatieke band doet in de zomer van 2010 maar een paar optredens. De Wolfbanes moet je gezien hebben, dus je weet wat je te doen staat.
 
 
In een paar woorden:
Voor drunken sailors!
 
 
Wie? The Scene
Waar? ParkCity Live Heerlen
Wanneer? 27 juni 2010
Wat vonden we ervan?
Na een lange periode van afwezigheid staat daar ineens The Scene weer op de planken. En ook nog eens bij een nieuw, jong en fris festival. De jaartjes zijn gaan tellen voor zanger The Lau, maar zijn stem klinkt daardoor nog doorleefder en heser dan vroeger. Een kippenvelmoment beleefde Shockrock bij de nummers Iedereen Is Van de Wereld, Rigoreus en Zuster. Graag meer van dit soort momentjes!
 
 
In een paar woorden:
Sterren van eigen bodem!
 
 
Wie? Alphabeat
Waar? ParkCity Life Heerlen
Wanneer? 26 juni 2010
Wat vonden we ervan?
Alphabeat is een heel vrolijk groepje. Zo vrolijk dat we er een beetje depri van worden. Zeker als zanger Anders de eerste twee songs niet in de gaten heeft dat zijn microfoon het niet doet. Gelukkig wordt het euvel snel verholpen en kan de band weer volop door met haar vrolijke deuntjes waaronder de grote hit Fascination (Woh Oh, Oh Oh). Ons fascineert met name het zwarte kruippakje van zangeres Stine. De Deense band doet zijn stinkende best, maar Shockrock druipt halverwege het optreden af. Leuke mensen die Denen, maar die muziek is niet helemaal onze smaak!
 
 
In een paar woorden:
Leuk voor tieners!
 
 
Wie? The Godfathers
Waar? De Nieuwe Nor Heerlen
Wanneer? 24 april 2010
Wat vonden we ervan?
The Godfathers draaien alweer heel wat jaartjes mee. In 2010 viert de Britse band zelfs haar 25ste verjaardag. Dat betekent overigens niet dat er een stel gezapige oude rockers op het podium van De Nieuwe Nor staat. De band klinkt zeer gedreven en speelt zelfs enkele nieuwe songs. Want verrassing: er komt binnenkort een nieuw album uit! Uiteraard worden de grote hits gespeeld: She Gives Me Love, Birth School Work Death, Damn Nation. Het publiek krijgt er maar niet genoeg van, maar de band zelf vindt het na een paar toegiften welletjes. Shockrock kijkt uit naar het beloofde nieuwe album, want de nieuwe songs waren top.
 
 
In een paar woorden:
The Godfathers rock. 'Cause We Said So!
 
 
Wie? Candy Dulfer
Waar? Effenaar Eindhoven
Wanneer? 8 april 2010
Wat vonden we ervan?
Candy Dulfer is één van de grootste musici van Nederland. De tengere saxofoniste trad op met Prince, Van Morrison, Beyoncé, Marcus Miller en vele andere wereldartiesten. Het is daarom bijzonder verwonderlijk dat de grote zaal in De Effenaar halfleeg is. De thuisblijvers hebben ongelijk, want Dulfer geeft een wervelende show samen met haar band met daarin onder meer drummer Oscar Kraal en gitarist Ulco Bed. Hoogtepunt is Empire State of Mind (van Jay-Z en Alicia Keys). Dulfer speelt naast songs van haar laatste cd Funked Up! tal van gouwe ouwen. Zo wordt het uiteindelijk een leuk dancefeestje in de Effenaar.
 
 
In een paar woorden:
Funky en strak! 
 
 
Wie? De Heideroosjes
Waar? Perron 55 Venlo
Wanneer? 19 december 2009
Wat vonden we ervan?
Het laatste optreden van de Limburgse punkformatie De Heideroosjes voor hun sabbaticaljaar is één groot feest. Perron 55 is helemaal uitverkocht en de hardcore fans zingen alle songs woord voor woord mee. Buiten vriest het dat het kraakt, binnen is het bloedjeheet en retegezellig. De Heideroosjes spelen een Best of-set en dat smaakt naar meer. De groep wordt dan ook een paar keer teruggeroepen voor een toegift. ,,Wij komen terug", roept zanger Marco Roelofs bij het tijdelijke afscheid. Belofte maakt schuld, dus hopelijk pakt de band de draad na een jaartje weer op.  
 
 
In een paar woorden:
Pogoën is gezellig!